Bijbels onderwijs is belangrijk!
Wij vinden het belangrijk dat
de lokale dominees en evangelisten
goed weten wat de Bijbel zegt. Daarom
investeren wij in onderwijs voor
passievolle leiders in Afrika!
Wat doen wij?


Wat Stichting Antwoord doet is kort samen te vatten in "het antwoord geven op de vraag van de lokale kerk in arme landen" . Wij maken geen gebruik van zendelingen, maar vertrouwen en ondersteunen de lokale kerken!  

De kerken in Afrika, Oost-Europa en Midden-Oosten hebben vaak niet de middelen om hun werk goed te doen. En juist daar schiet Stichting Antwoord te hulp. Wij hebben kinderbijbels en dagboekjes in 8 verschillende talen die we weggeven, we adopteren bijbelschoolstudenten en bieden hulp aan gevangen. Al 35 jaar helpen bij de lokale kerken in Afrika, Oost Europa en het Midden Oosten. We zijn hierbij niet gebonden aan een bepaalde kerk of denominatie. Wij geloven er in dat ondersteuning van lokale kerk heel goed werkt, en zenden daarom geen mensen uit!  
 

Lokaal

Stichting Antwoord gelooft sterk in de waarde van de lokale kerk voor de gemeenschap. Er zullen dan door ons ook geen zendelingen worden uitgezonden naar de landen waar wij werken. Door deze manier van werken voorkomen we cultuur- en taalbarrières. Het werken met lokale mensen is effectiever en goedkoper.  
 

Ondersteuning

We geven onze partners concreet hulp door hen te voorzien van geld, materialen, expertise en vanzelfsprekend ons en uw gebed.  

 

Kernprojecten  

Ons werk is samen te vatten in een aantal kernprojecten.

 

  • Hulp aan gevangenen
  • Wielen voor het Woord
  • Kinder en Jeugdwerk
  • Training en Toerusting