Stichting Antwoord

Stichting Antwoord is een interkerkelijke zendingsorganisatie. Wij investeren wereldwijd in kerken en organisaties (partners). Het is ons verlangen dat deze kerken een krachtig getuigenis in hun eigen omgeving zijn. Samen met onze professionele partners trainen wij plaatselijke kerkelijke (jeugd)leiders, leiden wij hen tot evangelist op en geven wij hen Bijbels en geestelijke lectuur. Hierdoor:

  • worden duizenden kinderen en volwassenen door gedreven mensen met het Evangelie bereikt;
  • sluiten de programma’s goed aan bij de taal en cultuur;
  • en is de kwaliteit van onze projecten gewaarborgd.

Wat doen wij?

Wat Stichting Antwoord doet is kort samen te vatten in “het antwoord geven op de vraag van de lokale kerk in arme landen”. Wij maken geen gebruik van zendelingen, maar vertrouwen en ondersteunen de lokale kerken!
De kerken in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten hebben vaak niet de middelen om hun werk goed te doen. En juist daar schiet Stichting Antwoord te hulp. Wij hebben kinderbijbels en dagboekjes in 8 verschillende talen die we weggeven, we adopteren bijbelschoolstudenten en bieden hulp aan gevangen. Al 25 jaar helpen wij de lokale kerken in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. We zijn hierbij niet gebonden aan een bepaalde kerk of denominatie. Wij geloven er in dat ondersteuning van de lokale kerk heel goed werkt, en zenden daarom geen mensen uit!

Lokaal
Stichting Antwoord gelooft sterk in de waarde van de lokale kerk voor de gemeenschap. Er zullen dan door ons ook geen zendelingen worden uitgezonden naar de landen waar wij werken. Door deze manier van werken voorkomen we cultuur- en taalbarrières. Het werken met lokale mensen is effectiever en goedkoper.

Ondersteuning
We geven onze partners concreet hulp door hen te voorzien van geld, materialen, expertise en vanzelfsprekend ons en uw gebed.

Kernprojecten
Ons werk is samen te vatten in een aantal kernprojecten.