Stichting Antwoord vind het belangrijk
dat kinderen jong van Jezus horen.
Hier lezen kinderen over Hem!

Regelmatig verscheept Antwoord boeken
en ander Bijbels materiaal naar Afrika
om tot zegen te zijn voor de mensen
daar. Helpt u mee?Geschiedenis


1973-1990
 

Bijbels smokkelen

In 1973 wordt Stichting Antwoord opgericht om christenen in het Oostblok te bemoedigen. Henk Vogelaar (Henk Paulson) werkte samen met Anne van de Bijl bij Kruistochten, tegenwoordig bekend als Open Doors. In 1973 richt Henk samen met andere christenen Stichting Antwoord op. Teams uit Nederland en Amerika worden getraind om Bijbels te smokkelen naar Oost-Europa.


Kinderwerk - Bijbel voor Pjotr

Duizenden (kinder-)bijbels zijn over de grens gesmokkeld. Voor het kinderwerk wordt de jongen Pjotr het symbool met de slagzin ‘Geef Pjotr een kinderbijbel’. De revolutie eind jaren tachtig in het voormalige Oostblok, veranderde veel en daarmee ook de werkwijze van Stichting Antwoord. In samenwerking met de EO (op de EO-Jongerendag in 1990) brengt Stichting Antwoord 15.000 Roemeense Bijbels naar Roemenië. In 1992 wordt de kinderbijbel van Anne de Vries in het Albanees uitgegeven en verspreid in Albanië. 


1990 tot heden


Training

Stichting Antwoord breidt haar werkt uit naar Afrika en het Midden-Oosten. Naast Bijbelverspreiding legde de organisatie zich ook toe op training omdat er een grote behoefte is aan geschoolde gemeenteleiders, jeugdwerkers en evangelisten. In Kenia krijgen leiders ook een fiets zodat zij het Evangelie sneller kunnen delen en meer mensen kunnen bereiken. Lokale christenen kwamen ook in contact met gevangenen. Juist deze hopeloze mensen wilden zij vertellen over God. 


Ontdekkingsbijbel

Het dagboekje voor kinderen ‘Antwoord voor elke dag’ wordt in 1996 uitgegeven. Het dagboek wordt vertaald in het Arabisch, Hongaars, Roemeens, Russisch, Oekraïens, Swahili, Albanees en Armeens. In 2000 wordt de ‘Ontdekkingsbijbel’ uitgegeven. De Bijbel wordt vertaald in zeven talen. Vele kinderen krijgen daardoor de kans om het Woord van God te leren kennen.


Mooiste antwoord


Nog steeds heeft Stichting Antwoord contact met de kerken waarmee ze voor de revolutie ondergronds samenwerkte. Nog steeds is daar de kinderbijbel. Onze wens voor de komende jaren is dat we de lokale kerk mogen ondersteunen en duizenden mensen mogen bereiken met het Evangelie. Gods Woord is het mooiste antwoord op de noden in de wereld.