Evangelie voor gevangenen
Land: Rusland
In Rusland wordt het Evangelie verteld aan gevangenen die soms levenslang vast zitten. En er gebeuren wonderen en gevangenen komen tot geloof!

Het doel is om dit jaar 52 gevangenissen in Rusland te bezoeken zodat ruim 8.000 gevangenen het Evangelie horen. Er zullen kerkdiensten gehouden worden in de gevangenis. 2.000 gevangenen ontvangen een pakket. We willen gevangenen zien veranderen door de boodschap van Jezus!

De situatie in de gevangenissen is erg slecht. Ongeveer 90% van de gevangenen is ziek en lijdt aan TBC, HIV of een vorm van TBC. Verder heerst er in veel gevangenissen een streng regime en zijn gevangenen het uitschot van de maatschappij. 

Stichting Antwoord ondersteunt twee gevangenisevangelisten in hun werk. Om ruim 8.000 gevangenen te kunnen bereiken met het Evangelie is 15.476 euro nodig. Het bereiken van één gevangene kost 2 euro. Om één gevangene een pakket aan te bieden, hebben we 5 euro nodig!

Quotes van gevangenen:

“In de gevangenis pleegde ik 5 moorden en ik ben nu 37 jaar oud. Vandaag laat ik mij dopen. Ik heb mijn hoofd nooit voor iets of iemand gebogen, behalve nu omdat ik inzie dat alleen door Jezus mijn zonden vergeven kunnen worden.”

“Ik was overtuigd moslim. Na het lezen van de Bijbel ben ik tot de conclusie gekomen dat er alleen verlossing mogelijk is via Jezus Christus. Ik heb  overplaatsing aangevraagd om in andere gevangenissen te evangeliseren.”

Projectfoto's