Hulp aan gevangenen II
Land: Oekraine
Het is ons doel om gevangenen in de Krivoy Rog gevangenis te bereiken door het aanbieden van wekelijkse Bijbelstudies, evangelisatieconcerten, pastorale gesprekken en het geven van humanitaire hulp waar dat nodig is! Dit alles om de liefde van Jezus aan

Oekraïne is een land in Oost-Europa dat in het zuiden grenst aan de Zwarte Zee. Oekraïne is na Rusland het grootste land van Europa. Het is echter wel het grootste land dat geheel in Europa ligt. De hoofdstad is Kiev, de officiële taal van Oekraïne is het Oekraïens.

76,5% van de bevolking behoort tot de Oekraïens-orthodoxe Kerk. Officieel leeft circa 30% van de bevolking onder de armoedegrens.

Het regime in de gevangenissen is zwaar. De voeding die gevangenen krijgen is eenvoudig, weinig gevarieerd en bestaat uit kleine porties. Douchen gebeurt in grote zalen, circa 1-2 per week.

We hebben visie voor wekelijkse Bijbelstudies en 2 evangelisatiebijeenkomsten per jaar. Daarnaast willen we 4 keer per jaar humanitaire hulp bieden aan 40 gevangenen, christelijke literatuur uitdelen en 30 achtergebleven families bezoeken. Hiervoor is € 13.520 nodig! Om één gevangene te kunnen bereiken met Gods liefde is € 35 nodig!

Een onderdeel van de gevangenisprojecten is ook de zorg voor achtergebleven families. Sveta ontmoette een van de gevangenisevangelisten in de gevangenis waar haar man vastzat. Sveta bleef alleen achter met haar dochtertje Alisa van 5 jaar oud. Het leven was niet makkelijk, maar door de gesprekken met Dima, de gevangenisevangelist, was er hoop. Toen haar man vrijkwam dachten ze als gezin het leven weer aan te kunnen! Haar man wilde echter niet meer naar de kerk toen hij vrijkwam en het contact verwaterde. Na een jaar sloeg het noodlot toe. Sveta moest haar man begraven, die overleed aan een alcoholvergiftiging. Gelukkig vond Sveta haar weg terug naar de kerk. Daar vond ze de rust en de kracht terug om samen met God het leven weer aan te kunnen.